© 2010-2013 Simone Philipsen Photography
De beelden op deze website mogen niet worden gepubliceerd, vermenigvuldigd of openbaar worden gemaakt zonder de schriftelijke toestemming van Simone Philipsen.


 

Blog

SPPART_IAM

SPPart; Simone Philipsen + ART

Een nieuwe SPPART vol hoop!

Tijdens de weken in lockdown heb ik aan een hoopvolle SPPART gewerkt, vandaar de Italiaanse naam Speranza, wat hoop betekent.

SPPART_bezielde fotokunst

SPPART-Scarabee

Ja, ze is af! Een nieuwe SPPART, ik noem haar Scarabee! Naar de heilige Oud Egyptische mestkever, die vaakt verwerkt wordt als talisman. Ze brengt lichamelijke, spirituele en mentale gezondheid en betekent letterlijk ” tot leven komen”.

SPPART_ bezielde fotokunst.

SPPART Cosmic Web serie te koop bij Werk aan de Muur.nl

Deze prachtige serie is vanaf 16 Juli 2018 te koop bij Werk aan de Muur https://www.werkaandemuur.nl/nl/beeldmaker/Simone-Philipsen/27166

promo cosmic web1

 

promo cosmic web2

 

promo cosmic web3

 

promo cosmic web4

 

 

 

 

 

 

 

 


SPPART Butterfly of transformation te koop bij WerkAanDeMuur

Interessse?  https://www.werkaandemuur.nl/nl/werk/SPPART-Butterfly-of-transformation/385716/93

promo sppart butterfly

 

 

Mijn mooie meisjes!


DE_zusjes_ZLR (1 of 2)DE_zusjes_ZLR (2 of 2)


Geboortekaartje voor de kleine Tommi

Luah kreeg een broertje! Vandaar dat ik in dezelfde lijn een mooi geboortekaartje voor de kleine Tommi mocht maken. Heel blij met het eindresultaat!

Kleine Henkie vierkant_ZLR4

Winterblues in de maak, Wieke magazine nr. 4!

Na het eerste Wieke magazine ” Feest” in februari, het nummer ” De bloemetjes buiten” in Mei, “Kleur bekennen” in september is nu Winterblues in de maak. Ik heb er al heel wat kilometers voor mogen rondreizen, van Vollenhoven in de kop van Overijssel tot aan het zuidelijke Sittard. Nog even geduld, maar na Sinterklaas zijn we verkrijgbaar, in de handwerkwinkels en op de site www.wieke.com wm_voorkant-winterblues-1_lr

Lancering nieuw handwerk magazine

wieke magazine lanceringLR

 

Geboorte kaartje voor de kleine Luah

 

 

Henk en Christanne hadden de wens om voor hun ” kleine meisje op komst”  een persoonlijk geboortekaartje te laten maken. De levensboom in het bos, hun achtertuin op IJburg en natuurlijk de mooie ronde buik van Christanne en hun liefde voor elkaar zijn verweven in een prachtig, veelzeggend en mysterieus beeld.
geboortekaartje_Luah_LR

Benefiet modeshow

Vanmiddag bij s’ zomerse temperaturen mogen fotograferen voor Diana Diaz (Colombian Social Responsibility Foundation) en Lia Samantha (Colombiaanse ontwerper) bij Mango’s Beachbar in Zandvoort. Waar de nieuwe collectie werd getoond en geld werd ingezameld voor de straatkinderen in Bogota.

modeshow (1 of 1)

Kunstlijn scheurkalender 2016

Wat leuk! Sylvia en ik zijn vorige week benaderd door de redactie van de Kunstlijn Haarlem, of we mee willen werken aan de KUNSTLIJN-scheurkalender 2016. NATUURLIJK 😉
kunstlijnscheurkalender-pag 2015

NRC fotowedstrijd

Mijn vader en ik hebben elkaar niet altijd even goed begrepen. Nu ik zelf volwassen en moeder van 4 kinderen ben, ben ik me bewuster van de relatie ouder/kind. Ik had heel sterk het gevoel dat ik een veelzeggende foto van ons samen wilde maken. Dit is het resultaat geworden. De rust die de foto uitstraalt is erg typerend voor onze karakters, ook de liefde voor de natuur. Vandaag heb ik de foto aangemeld voor de NRC fotowedstrijd van januari. Stemmen kan nog tot 26 januari. Dus mocht het duo portret je aanspreken, geef dan je STEM en DEEL deze oproep!:-)

http://foto.nrc.nl

duo portret_2_LR

Duo-Art expositie open tijdens kerstmarkt

De vorige week opgebouwde expositie bij CIC Company op Het Kunstfort zal tijdens de kerstmarkt a.s. zondag open zijn voor bezichtiging. Iedereen is welkom om gezellig over de kerstmarkt te struinen en vervolgens bij ons lekker te komen opwarmen te midden van onze fotokunstpanelen (SPPARTs) en de gedichten panelen. Tot zondag!

 

Forest SPPART samen met ” Mag ik danken…”

Spring SPPART samen met ” Waar ik met donkere potloden…”

Nieuwe samenwerking met CIC Company

Sommige dingen moeten zo zijn…. In september heeft Caroline Serré tijdens De Zintuigenavond in Hoofddorp het werk van Sylvia en mij niet beluisterd, maar GEHOORD en niet bekeken maar GEZIEN! En het raakte haar. We kwamen al snel tot een samenwerkingen, waarbij we ons werk kunnen exposeren en te koop kunnen aanbieden. Vanaf maandag hangt ons werk op haar kantoor (CIC Company) en in haar   coachingsruimte. Deze ruimte wordt veelal gebruikt voor inspirerende samenkomsten met grotere groepen uit het bedrijfsleven. Dat ons werk een positieve bijdrage mag gaan leveren aan de sessies die daar mogen plaatsvinden. En wellicht een koper mag gaan treffen die, net als Caroline, geraakt wordt door het krachtige beeld (SPPART) en de sterke tekst (gedicht).

 

 

 

Nieuw Duo SPPART/Gedicht

Sylvia Hubers en ik zijn een nieuwe expositie aan het samenstellen voor Kunstfort Vijfhuizen. De eerste proefpanelen van de SPPART sunlight vs ” het is niet hetzelfde licht…” zijn binnen. Met dank aan Ron & Dick van Coloron. Zoooo gaaf in deze Alu Silk finish!!!

Reportage SPPART in Beeckestijn

Nieuwsgierig? Zie

www.rtvseaport.nl/2014/10/20/tentoonstelling-onze-bomen/

Met dank aan Dick en paul!

 

Expositie geopend!

Op een zomers aanvoelende mooie herfstdag hebben wethouder Robert te Beest en directeur Femke Overdijk vandaag de expositie “Onze bomen” op buitenplaats Beeckestijn officieel geopend! Meer dan 70 werken, geïnspireerd op bomen, worden vanaf vandaag 2 maanden tentoongesteld. We konden ons geen mooiere dag wensen, de zon kwam via de hoge raamkozijnen binnen en verlichtte, nee… speelde zelfs met mijn SPPART paneel. De beeltenis spatte er bijna vanaf. Dankzij het prachtige weer konden we zelfs de tuindeuren naar het park openen en kwam de natuur ook nog via de openslaande deuren naar binnen. We werden omgeven door een prachtig landschap!

 

SPPART nu nog tegen de muur, maar vanaf zondag hangend!

Wat een bijzondere ochtend… eerst mijn SPPART (120x120cm) opgehaald bij mijn foto vaklab. Volgens Ron en Dick een primeur, omdat ze na lang zoeken eindelijk een leverancier hebben gevonden waarbij ze deze afmeting kunnen afnemen. Ik heb ademloos mijn eigen werk staan te bewonderen, wat prachtig licht/donker effect heeft dit Alu Silk paneel! Vervolgens naar buitenplaats Beeckestijn waar de Femke Overdijk, Directeur van de stichting  mij vroeg of ik volgende week met haar een televisie interview wil geven aan RTV Seaport ter promotie van de expositie ” Onze bomen”…. eh, maar natuurlijk! En als klap op de vuurpijl blijft een verslaggever van de IJmuider Courant tijdens een rondleiding met Femke Overdijk uitgerekend bij mijn SPPART stil staan. Ik was nog bezig mijn spullen te verzamelen, maar kon ter plekke mijn SPPART toelichten. Mijn verhaal was blijkbaar een mooie toevoeging want ik krijg zojuist het bericht dat ik genoemd ga worden in het redactionele stuk. Wat bijzonder, zo lang gewerkt aan mijn SPPARTs en nu valt er zoveel  in 1 ochtend samen. Met dank aan Dick, Ron, Femke en Dagmar!

 

Nieuwste SPPART op buitenplaats Beeckestijn

SPPARTs in Zintuigen-Tour

Inspirerend einde van SPPART expositie

Nieuw zomer menu…dan ook een nieuwe SPPART

Bij het Parkcafe serveren ze vanaf donderdag de nieuwe zomer menukaart; zelf gebakken brood met lekkere ingrediënten uit de kas, zomerse salades met de verste producten uit de streek, verse smoothies en sappen en nog veel meer lekkers. Een nieuwe menukaart betekent ook een nieuwe SPPART aan de muur. Deze SPPART is gemaakt op een zonnige zomerdag in het bos. De zonnestralen schijnen door het groene bladerdek en raken het wateroppervlak van de bospoel. De blauwe lucht wordt weerspiegelt in het water en kleurt prachtig bij alle groentinten. De diepte in de poel, de belichte en onbelichte bladeren door de zon, er ontstaat iets magisch…

 

SPPART bij “Van de Zoete” Heemstede

Taartbelevingswinkel Van de Zoete opent binnenkort haar deuren op de Binnenweg 174 in Heemstede. Mocht je daar heerlijk willen genieten van een buitengewoon lekker kopje koffie met een zoete lekkernij aan de grote houten stamtafel, dan kun je al drinkende tevens genieten van het uitzicht op de Spring Blossom SPPART (Simone Philipsen Photography). Julie, Quirine & Barbara zullen jullie deze zomer hartelijk ontvangen in Van de Zoete!

Zwervend door het bos ontstaat een nieuwe SPPART

SPPART in Videoclip Sarah-Jane’s Psychedelic Love

videoclip Psychedelic Love van Sarah-Jane

De nieuwste clip van Sarah-Jane is uit! Te gaaf geproduceerd door SuePar Video’s. En Berrit, Psychedelic Love and Psychedelica Art gaan goed samen, thanxx.

 

Echte lente SPPART in de centrale hal

Het was even wachten op een goede ophangrails, maar ook het laatste SPPART paneel heeft een mooi plekje gekregen op een van de muren in verzamelkantoor De Burgemeester. In de centrale hal, die indrukwekkend is vanwege de prachtige groene verticale tuin van Vital Places, de spectaculaire houten trap en het natuurlijke licht dat via de grote raampartijen binnenkomt, hangt nu ook mijn laatst ontworpen SPPART…..

 

Simone Philipsen Photography in Forum tableteditie

Deze week heb ik de vicepresident business analytics and optimalisation bij IBM mogen fotograferen voor de tableteditie van Forum, het opinieblad van VNO-NCW. Mooi om de fotografie terug te zien in een eindproduct!

http://contentviewer.adobe.com/s/Opinieblad20Forum/1c30ca6c82344a20a1a9ca6230775ec2/nl.vnoncw.forum.140403/3714.html#page_lastPage

Dental Expo, een interessante beurs om te fotograferen!

Vorige week de Dental Expo in de RAI Amsterdam gefotografeerd. Een professionele beurs voor tandartsen en mondhygiënisten….Nice!

 

Lente menu…dan ook Lente SPPART

Nieuwe lente kaart in Park cafe GROEN, dan ook een lente SPPART aan de muur, de Spring Blossom! De lente is mijn liefste seizoen, ik heb zelfs mijn oudste dochter Lenthe genoemd (geboren in April 2003).  De natuur komt vanuit stilstand weer tot leven, kleine roze knopjes die openbarsten en een kwetsbare bloesem laat zien. Door de bloesem heen sluiert de nog de geest van de winter. En dat alles tegen het decor van een helder blauwe frisse lucht…

 

Expositie De Burgemeester, Sylvia Hubers & Simone Philipsen

Onze gedicht- en SPPART foto panelen hangen! Na een  interactie  die tot nu toe alleen nog maar tussen ons tweeën plaats vond, kan het product van onze samenwerking vanaf vandaag bekeken worden op de eerste verdieping van verzamel en ontmoetingsgebouw De Burgemeester, Burgemeester Pabstlaan 10 in Hoofddorp.

Het gedicht ” Iets kleins doen” van Sylvia Hubers en mijn Cloud foto SPPART versterken elkaar en vragen de kijker echt even de tijd te nemen. Als ZZP-ers, werknemers, gasten, passanten in het dynamische kantoorpand zich af en toe even laten onthaasten om hun blik te werpen op deze inspirerende muur van beeld en tekst, dan is onze bedoeling geslaagd.

 

 

 

Nieuwe lente SPPART


De natuur is nu ZO0oo mooi, ik kon het natuurlijk niet laten om een Lente SPPART te gaan maken. Maar wie helpt me? Ik kan geen keuze maken…..

Zakelijke foto’s voor Nelemans advocatuur

Mooie portretten voor het expertisecentrum van WSG

Met veel plezier heb ik mogen werken aan de portretten voor het expertise centrum van de WSG in Amsterdam. Vanwege de wens om het team met een portret en hun eigen verhaal op de ” nieuwe” website te plaatsen, hebben we iedereen met hun handgeschreven naam voor het brainstorm bord gefotografeerd. Wat een leuk eindresultaat!


Achter EN voor de camera

Ik was vanochtend vooral achter maar ook even voor de camera te vinden. Wieke had voor haar nieuw gebreide baret een model nodig…….en?

Nog meer sjaals

Vanochtend nog meer nieuwe sjaals gefotografeerd voor Wieke van Keulen. Er zitten weer een paar fraaie exemplaren bij. Echter 1 is mijn favoriete, de ecru kol-sjaal met de verschillende kleuren. Ik was dan ook blij verrast dat je hem aan me geschonken hebt. Ik heb er al de hele middag plezier, dank je wel! 😉

 

Sylvia vs Simone

Wie is er bang voor rood, geel en bruin

als de herfst toeslaat……

Een paar maanden geleden heb ik Sylvia Hubers (bekend als stadsdichter Haarlem 2009-2013 en van verschillende dichtbundels) ontmoet. We hebben bij Parkcafe GROEN heerlijk ideeën laten opborrelen voor een samenwerking tussen tekst (Sylvia) en beeld (Simone). Het zou zo mooi zijn als die elkaar kunnen versterken, als we mensen stil kunnen krijgen, als het mensen raakt, als ons werk ruimte open laat, zodat toeschouwers het zelf kunnen invullen / kleuren. Nu, een paar maanden later, laat Sylvia me weten dat ze zich heeft laten inspireren door mijn herfst SPPART en dat daar een mooi gedicht uit is gekomen. Nu snel afspreken voor een mooi vervolg…..

 

Ik wens iedereen een sprankelend 2014!

www.simonephilipsen.com

 

Simone Philipsen vs Wieke van Keulen

Ik fotografeer al zo’n 2 jaar de brei- en haakwerken van Wieke van Keulen voor haar website en blog. Een dankbare opdracht omdat er elke maand een groot aantal bezoekers wereldwijd haar blog volgen. Ook vorige week hebben we weer lekker een woensdagochtendje mogen werken – heerlijk.

winter SPPART in Parkcafe GROEN

Elk jaargetijde hangt er een passende SPPART boven de bar bij Park cafe Groen in Hoofddorp. Dus de komende drie maanden kunnen alle bezoekers aan het lunch cafe aan de Scorpius in Hoofddorp genieten van een SPPART die doet denken aan een mooie heldere winterse dag.

SPPART wensen voor 2014!

Ik wens jullie gezellige feestdagen en een mooi, gezond, liefdevol en creatief 2014!

SPPART en GROEN blijkt een goede combinatie.

Parkcafe Groen aan de Scorpius in Hoofddorp is een prachtig concept waarbij duurzaamheid, eerlijke producten, smaakvolle en vers geoogste groenten vanzelfsprekend is. Het lunch café  is van binnen sfeervol ingericht met een heuse boombar en veel natuurlijke materialen. De nis achter de bar was sinds de opening 1,5 jaar geleden nog steeds leeg…. en wat past daar nu mooier dan een echte SPPART? Vanaf 21 september 2013 zal er elk jaargetijde een SPPART (fotokunst) hangen die aansluit op het seizoen. In dit feelgood lunch café  worden nu al onze zintuigen geprikkeld.

oktober 2013

SPPART en GROEN

Up